Skip to main content
Met VCA Basis leert de werknemer om te gaan met gereedschappen en noodzakelijke veiligheidsvoorschriften

VCA basis

Als veelgehoorde eis binnen de groenvoorziening, werktuigbouwkunde, elektrotechniek, bouwkunde en civiele techniek geldt het VCA Basis-diploma. Met VCA Basis leert de werknemer om te gaan met gereedschappen en noodzakelijke veiligheidsvoorschriften. Ook wordt geleerd om te gaan met ladders en steigers evenals het correct gebruiken van persoonlijke beschermingsmiddelen. Kortom, na een succesvolle afronding van de VCA Basis-cursus beschikt je werknemer over een basisveiligheid VCA. Tijdens de VCA Basis-opleiding leer je alle relevante basisvaardigheden die nodig zijn om risicovolle werkzaamheden uit te voeren.
Maak een afspraak
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Uw vraag is leeg

Invalid Input

VCA Basis-cursus en -diploma
in één dag

We bieden onze deelnemers de kans om de VCA Basis-certificering in één dag te behalen. Dat betekent dat zowel de VCA Basis-cursus als het aansluitend examen op dezelfde dag plaatsvinden. Wij bieden deze cursus aan vanuit onze eigen moderne thuisbasis. Vanzelfsprekend zorgen wij voor een goed verzorgde lunch. Bij voldoende vraag is de VCA Basis-opleiding ook incompany mogelijk. Hetzelfde geldt voor de mogelijkheid van een collectief bedrijfsexamen.

Geldigheidsduur

Een VCA Basis diploma is tien jaar geldig. Het behalen van het diploma wordt in de landelijke VCA databank geregistreerd. Aangezien een VCA Basis-certificaat lang geldig is, worden er hoge eisen aan de kwaliteitsnormen gesteld. Een goede voorbereiding op de VCA Basis is dan ook vereist. Om die reden werkt FAF-Training uitsluitend volgens de richtlijnen van de overkoepelende organisaties. Om diezelfde reden werkt FAF-Training uitsluitend met examinatoren die door deze organisaties zijn goedgekeurd.

Voorbereiding VCA Basis-examen

Een goede voorbereiding is de beste preventie! Wie zich goed voorbereidt, heeft het VCA Basis-diploma zo afgevinkt. FAF-Training leidt mensen op en gidst ze naar een succesvol doel. Dat blijkt ook uit het hoge slagingspercentage. Een VCA-proefexamen is een beproefd onderdeel van onze opleidings- en oefenmethode. En we hebben nog meer bewezen tips in huis.

Schrijf je in voor de cursus

Als kennisdeler ligt bij onze VCA Basis-opleiding de nadruk op ‘samen’. En dus gaan we met elkaar aan het werk. Samen met onze ervaren en professionele instructeurs. Mensen die van hun vak houden. Mensen die ook met plezier werken.

Onze opleidingen voldoen aan de hoogste graad van kwaliteit en veiligheid. Datzelfde geldt voor de inrichting en mogelijkheden van ons modern uitgeruste opleidingscentrum.

✓ Ervaren, gekwalificeerde instructeurs en trainers
✓ VCA Basis-cursus op elke gewenste locatie
✓ VCA Basis-opleidingen voldoen aan eisen Ministerie SZW
✓ VCA Basis-cursusmateriaal volgens laatste toetsingsnormen