Skip to main content
VCA is dé norm in veilig, gezond en duurzaam werken

VCA-cursus

Wil je kunnen bouwen op veiligheid? VCA is dé norm in veilig, gezond en duurzaam werken. Hoewel een VCA-cursus wettelijk niet verplicht is, wordt het in de praktijk vaak wel als een basiseis gezien. Vooral wanneer er risicovolle werkzaamheden worden uitgevoerd. Als werkgever of opdrachtgever bepaal je dus zélf of iemand een VCA-opleiding met goed gevolg moet hebben afgerond. Ook als er in opdracht van een ander bedrijf risicovolle werkzaamheden worden uitgevoerd, moet er in veel gevallen een VCA Basis-diploma overlegd kunnen worden.

Om relevante kennis over veiligheid, gezondheid en milieu op te doen, is een VCA-cursus een must. Na een succesvolle afronding van de VCA-training beschikt je medewerker over verschillende veiligheidscompetenties. Daar kan jij op bouwen.

Maak een afspraak
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Uw vraag is leeg

Invalid Input

Soorten VCA-cursussen

Onze VCA-cursus onderscheiden we in twee cursussen:

✓ VCA Basis: na afloop van de cursus en een afrondend examen beschikt de cursist over een basisveiligheid VCA
✓ VCA Vol: na het VCA Vol-examen is de cursist volledig bevoegd als operationeel leidinggevende in de bouw- en aannemingswereld

VCA-cursus op locatie

We worden gewaardeerd vanwege onze incompany-opleidingen. VCA-cursussen kunnen dus ook in eigen arbeidsomgeving gevolgd worden. FAF-Training komt dus naar bedrijven toe. Dat scheelt arbeidsuren en reiskosten voor onze klanten. Bovendien draagt het positief bij aan de beleving. Op eigen terrein komt een VCA-cursus namelijk nóg meer tot leven. Onze instructeurs kunnen directe verbanden leggen met de theorie en de praktijk die relevant zijn voor de deelnemers. Hierdoor komt de boodschap van onze instructeur beter over en is de kans groter dat werknemers na de cursus risicovolle situaties blijven herkennen.

Waarom voor FAF-Training kiezen?

Als veiligheidsteam zien we onszelf als kennisdeler. Het accent ligt dus bij onze VCA-cursussen op ‘samen’. Bij een VCA-opleiding gaan we dus samen proactief aan de slag. Professioneel en met plezier. Dat doen we met onze ervaren en bovenal erkende instructeurs. Onze mensen hebben passie voor hun vak. En dat beleef je.

Onze trainingen en cursussen voldoen aan de hoogste graad van kwaliteit en veiligheid. Datzelfde geldt voor de inrichting en mogelijkheden van ons modern uitgeruste trainingscentrum. FAF-Training werkt volledig volgens de richtlijnen van de overkoepelende organisaties. Ook werken we uitsluitend met examinatoren die door deze organisaties zijn goedgekeurd.

✓ Ervaren, gekwalificeerde trainers
✓ VCA-cursus op elke gewenste locatie
✓ VCA-opleidingen voldoen aan eisen Ministerie SZW
✓ Cursusmateriaal volgens laatste toetsingsnormen

Veiligheid voorop

Hoewel het volgen of afronden van de cursus dus niet bij wet verplicht is, is het voor iedere werknemer in risicovolle werkomgevingen een noodzakelijkheid om aan een VCA-cursus deel te nemen. Met de incompany-opleiding is de tijd die je werknemers kwijt zijn minimaal en de kennis die ze tijdens de cursus opdoen is onbetaalbaar. Je werknemers worden zich bewust van de gevaren die op de werkvloer schuilen en zullen bijdragen aan een veiligere werkomgeving.

De inhoud van de VCA-cursus is uitgebreid, maar goed te begrijpen en door de interactieve sfeer blijven deelnemers betrokken en doen zij aandachtig mee. Wij stellen de veiligheidskennis van je werknemers op de proef door hen vragen te stellen over veiligheidssituaties op het werk. Zo confronteren wij je werknemers met misvattingen die bestaan omtrent veiligheid op de werkvloer. Vaak denken deelnemers dat ze veilig en verantwoord te werk gaan, maar zijn ze niet volledig op de hoogte van de gevaarlijke situaties die zich voor kunnen doen. Na het volgen van de cursus merk je dat je werknemers elkaar wijzen op onveilige situaties en individueel de verantwoordelijkheid nemen om de veiligheid te waarborgen.

Neem contact op

Een VCA-cursus bij FAF-Training bereidt je personeel voor op het uitvoeren van risicovolle werkzaamheden. Deze cursus is dan ook gericht op het voorkomen van veiligheidsincidenten. De cursus is geschikt voor medewerkers die uitvoerende werkzaamheden verrichten, maar ook leidinggevende en controlerende functies kunnen de kennis die bij de VCA-cursus opgedaan wordt benutten.

✓ VCA-cursus Bergen op Zoom
✓ VCA-cursus Breda
✓ VCA-cursus Den Bosch
✓ VCA-cursus Eindhoven
✓ VCA-cursus Roosendaal
✓ VCA-cursus Tilburg