Skip to main content
Hoogwerker certificaat behalen voor veilig werken op een hoogwerker

Hoogwerker certificaat

Werken op een hoogwerker is gevaarlijk. Daarom is het hoogwerker certificaat vereist. Om een hoogwerker veilig te kunnen én mogen bedienen geldt een minimale leeftijd van 18 jaar. Het hoogwerker certificaat moet elke vijf jaar worden verlengd. Voor de herhalingsopleiding mag het huidige hoogwerker certificaat evenwel niet langer verlopen zijn dan drie maanden. Met onze cursus hoogwerker kunt je dit hoogwerker certificaat behalen respectievelijk verlengen. Het hoogwerker certificaat is 5 jaar geldig en voldoet aan alle eisen van Arbo en verzekeraars.
Maak een afspraak
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Uw vraag is leeg

Invalid Input

Cursus hoogwerker certificaat in 1 dag

In slechts één dag het hoogwerker certificaat halen? Dat kan. Tijdens de opleiding hoogwerker gaan we samen aan de slag met zowel de theorie als de praktijk. In twee onderdelen van elk circa drie uur worden alle gevaren en veiligheidsadviezen behandeld. Dat vraagt om een actieve leerhouding. We simuleren én stimuleren door middel van een levendige presentatie van de lesstof. Aansluitend volgt een afrondend theorie- en praktijkexamen:

➢ theorie-examen hoogwerker certificaat: basiskennis, wet- en regelgeving, de verschillende soorten hoogwerkers, het onderhoud en de veiligheid van hoogwerkers
➢ praktijkgedeelte hoogwerker certificaat: lastbehandeling en het bedienen en manoeuvreren van een hoogwerker

Hoogwerker certificaat incompanytraining

Bij het trainen of certificeren van werknemers zijn de gemiste arbeidsuren de grootste kostenpost. Maak daarom gebruik van onze incompanyservice. We opereren op diverse terreinen, in tal van branches en komen naar je toe. Dankzij onze unieke certificeringsmethode worden werknemers in een korte tijd op de werkvloer gecertificeerd. Datzelfde geldt voor het her certificeren van het hoogwerker certificaat. Tegelijkertijd hebben onze opdrachtgevers dankzij onze incompanytarieven zo voordeel van lagere cursuskosten.

Cursus hoogwerker op niveau

FAF-Training is drager van het NIBHV keurmerk, het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening. We zijn dus duurzaam aan het NIBHV verbonden en voldoen daarom aan hoge eisen. Toch is het vooral ons eigen ambitieniveau dat ons scherp houdt. Hoewel het opleiden van personeel op een hoogwerker een wettelijke plicht is, is het van levensbelang. Onze enthousiaste en bovenal erkende instructeurs helpen daarbij. Na afloop van de cursus hoogwerker ontvang je het officiële hoogwerker certificaat.

Bij FAF-Training zijn we uiterst flexibel. We bieden dus meerdere opties. Kom je naar ons toe? We beschikken over een modern trainingscentrum, waar levensechte situaties en calamiteiten kunnen worden gesimuleerd. Of wordt het de incompanytraining? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.