Skip to main content
Heftruckcertificaat behalen bij FAF Training

Heftruckcertificaat

Helaas gebeuren er dagelijks ongelukken met vorkheftrucks en reachtrucks. Mocht de bestuurder niet over een geldig heftruckcertificaat beschikken, dan riskeer je problemen met de arbeidsinspectie. Met hoge boetes tot gevolg. Heb je al enige ervaring met het besturen en bedienen van een heftruck of reachtruck? En ben je nog niet in het bezit van een heftruckcertificaat? Of dient het heftruckcertificaat verlengd te worden? Mogelijk heb je door een heftruck incident minder zelfvertrouwen gekregen? In al deze gevallen kom je dus in aanmerking voor onze opleiding:

• heftruckcertificaat voor beginners
• herhaling heftruck cursus
Maak een afspraak
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Uw vraag is leeg

Invalid Input

Inhoud opleiding heftruckcertificaat

Tijdens onze heftruck opleiding leer je om op een veilige manier opdrachten met een vorkheftruck of reachtruck uit te voeren. Ook het dagelijks onderhoud aan een heftruck of reachtruck wordt geleerd. De basiscursus heftruckcertificaat is geschikt voor elke beginnende heftruckbestuurder met weinig of geen ervaring.

Als veiligheidsopleiding is de cursus heftruckcertificaat een ideale tool voor bedrijven die hun bedrijfsrisico's willen inperken. Het is namelijk een verdiepingscursus op het gebied van veiligheid, onderhoud en de praktijk. Zodoende voldoe je als werkgever aan de eisen van de Arbowet om werknemers grondig te instrueren. De heftruck opleiding kan bovendien ingezet worden als nascholingspunten voor de Code 95 richtlijn vakbekwaamheid.

Cursus heftruckcertificaat in 1 dag

In slechts één dag het heftruckcertificaat halen? Dat kan. Tijdens de opleiding ga je aan de slag met zowel de theorie als de praktijk. Aansluitend volgt een afrondend theorie- en praktijkexamen:

➢ theorie-examen heftruckcertificaat: basiskennis over materiaal en materieel, belading en belasting, techniek, veiligheid, ergonomie, wet- en regelgeving en milieu
➢ praktijkgedeelte heftruckcertificaat: opdrachten en toetsing met een gangbare heftruck in een warehouse-omgeving

Veilig werken met een heftruckcertificaat

Overbelasting door een te zware belading van de vorkheftruck is een veelgehoorde oorzaak van ongelukken. Ook verkeersbewegingen van derden zijn een bron voor calamiteiten op de werkvloer. Lading die valt, een heftruck die kantelt en medewerkers die vervolgens een trauma oplopen? Het zijn slechts voorbeelden die pleiten voor veiligheid en dus het behalen van het heftruckcertificaat.

✓ Incompanytraining mogelijk
✓ Ook voor nascholingspunten Code 95
✓ Incompanytarieven