Skip to main content
Cursus beheerder brandmeldinstallaties

Cursus beheerder brandmeldinstallaties

Alle bedrijven en organisaties met een brandmeldinstallatie zijn wettelijk verplicht om deze maandelijks te controleren. Dat kun je zelf doen of laten doen. Of je volgt een cursus beheerder brandmeldinstallaties. Alleen een gecertificeerde beheerder brandmeldinstallatie kan en mag namelijk het maandelijkse onderhoud uitvoeren.

Verantwoordelijk voor het beheer, controle en onderhoud van brandmeldinstallaties? Of word je binnenkort tot beheerder brandmeldinstallatie aangesteld? De cursus beheerder brandmeldinstallaties leert je om de installatie in de staat van oplevering, nominale staat, te houden. Na een cursus beheerder brandmeldinstallaties heb je bewezen specifieke kennis van de geldende wettelijke normen.
Maak een afspraak
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Uw vraag is leeg

Invalid Input

Cursus beheerder brandmeldinstallaties volgen?

Het is mogelijk om, al dan niet individueel, bij ons de cursus beheerder brandmeldinstallaties te volgen. Er is hiervoor geen specifieke vooropleiding nodig. Raadpleeg voor data en tijden onze cursusagenda. Of neem vrijblijvend contact met ons op. Onze trainingen en cursussen voldoen vanzelfsprekend aan de hoogste veiligheidsgraad.

Ons modern praktijkgericht opleidingscentrum is van alle gemakken, waaronder een lunchroom, voorzien. Bovendien zijn we incompany specialist. Dankzij onze professionele uitrusting opereren we dus effectief op elk terrein. Met ons oog voor bedrijfsspecifieke wensen hebben we focus op maatwerk.

Inhoud cursus beheerder brandmeldinstallaties

In de cursus beheerder brandmeldinstallaties wordt onder meer het volgende behandeld:

➢ soorten brandmeldinstallaties
➢ doel van de brandmeldinstallatie
➢ rol en verwachting van de beheerder brandmeldinstallatie
➢ verantwoordelijkheden beheerder brandmeldinstallatie

Een beheerder brandmeldinstallatie is dus verantwoordelijk voor de correcte bediening ervan. Ook is de beheerder belast met het uitvoeren van de periodieke controle van de brandmeldinstallatie. Evenzo geldt die verantwoordelijkheid voor het preventief onderhoud. Alle taken van de beheerder brandmeldinstallatie staan duidelijk beschreven in de NEN 2654.

Waarom cursus beheerder brandmeldinstallaties

Als beheerder ben je het eerste aanspreekpunt voor de brandweer. Daarom assisteert de beheerder brandmeldinstallatie het onderhoudsbedrijf tijdens werkzaamheden.

Na de cursus beheerder brandmeldinstallaties ben je bekwaam en beheers je:

✓ de opbouw en onderdelen van de brandmeldinstallatie
✓ de wijze van uitvoering van periodieke controles
✓ de manier om preventief onderhoud te verrichten;
✓ de wijze waarop je gegevens in het logboek registreert en rapporteert;
✓ alle taken van de beheerder brandmeldinstallaties