Heftruck Certificaat

Heeft u al enige ervaring met het besturen en bedienen van een heftruck of reachtruck, maar bent u nog niet in het bezit van een heftruck certificaat? Dan komt u in aanmerking voor onze opleiding: Veilig werken met de vorkheftruck en reachtruck. Ook heftruckchauffeurs wiens certificaat binnenkort verloopt of reeds verlopen is, komen in aanmerking om via deze opleiding hun heftruck certificaat te behouden of opnieuw te behalen.

Waarom het behalen van een heftruck certificaat belangrijk is

Helaas gebeuren er nog elke dag ongelukken met vorkheftrucks en reachtrucks. En als de bestuurder niet over een geldig heftruck certificaat beschikt, dan kan dit problemen met de arbeidsinspectie opleveren en tot hoge boetes leiden. Tijdens onze opleiding leert u dan ook om op een veilige manier opdrachten met een vorkheftruck of reachtruck uit te voeren, alsook het dagelijks onderhoud aan een heftruck of reachtruck te plegen.

Hoe behaalt u het heftruck certificaat?

Tijdens het behalen van uw heftruck certificaat gaat u in één dag aan de slag met zowel de theorie als de praktijk. Het theorie examen peilt uw basiskennis over materiaal en materieel, belading en belasting, techniek, veiligheid, ergonomie, wet- en regelgeving en milieu. Met het praktijkgedeelte voert u opdrachten uit met een gangbare heftruck in een warehouse omgeving. Indien u beide examens met goed gevolg aflegt, behaalt u uw heftruck certificaat welke 5 jaar geldig is.

Schrijf u nu in voor onze opleiding heftruck certificaat!

8 + 7 =