Skip to main content
Een reanimatiecursus is een must om adequaat te handelen bij een circulatiestilstand

Reanimatiecursus

Om bij een circulatiestilstand adequaat te kunnen handelen is een reanimatiecursus een must. Onze reanimatiecursus leert je op de juiste manier te reanimeren. Dankzij onze cursus reanimeren herken je tijdig de signalen van een circulatiestilstand. Ook leer je tot welke acties je over dient te gaan. Je leert dus hoe je moet reanimeren. Ook leer je in welk tempo je dit moet doen. En je leert hoe je een AED aansluit en bedient. Kortom, met een cursus reanimeren leer je alle stappen die je bij een circulatiestilstand moet nemen. In onze reanimatiecursus worden onderstaande technieken uitgebreid behandeld

✓ Manuele hartmassage
✓ Inzet van Automatische Externe Defibrillator (AED)
Maak een afspraak
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Uw vraag is leeg

Invalid Input

Leer in vier uur om te reanimeren

Een reanimatiecursus vraagt slechts vier uurtjes tijd. Een kleine investering als je beseft dat je tijd voor die ander redt. Op oefenpoppen leer je groepsgewijs alle reanimatiestappen. Ook maak je gebruik van onze oefen-AED. Na afloop van de reanimatiecursus ontvang je het officiële certificaat van deelname.

We hebben hart voor elkaar! Om die reden worden onze reanimatiecursussen frequent gegeven. Want, we zijn ons ervan bewust dat elke seconde telt. Daarbij volgen wij de richtlijnen van De Nederlandse Reanimatieraad, een samenwerkingsverband van onder meer De Nederlandse Hartstichting.

Red levens met een reanimatiecursus

Steeds meer mensen pleiten voor het volgen van een reanimatiecursus. Want, reanimeren is van levensbelang. Het is bewezen dat tijdig reanimeren de overlevingskansen van slachtoffers vergroot. Daarom zijn openbare gebouwen, sport- en recreatiecentra steeds vaker uitgerust met AED’s. Buiten het ziekenhuis komt een reanimatie gemiddeld 125 keer voor. Helaas is er niet altijd iemand tijdig aanwezig om reanimatie te starten. Maar wanneer je getuige bent van een circulatiestilstand wil je kunnen handelen. Direct, want iedere seconde die je verliest maakt de overlevingskans kleiner. Overigens vindt circa 75 procent van de gevallen van acute circulatiestilstand plaats in de thuissituatie. Door een reanimatiecursus te volgen ben je in staat om direct handelend op te treden.

Wat kost een reanimatiecursus?

Als je een mensenleven kunt redden, is de investering minder van belang. Met slechts een paar tientjes red je levens. Aanvullend verzekerd? Veel zorgverzekeraars vergoeden het volgen van een reanimatiecursus. Vaak staat dit onder ‘preventieve cursus’ of ‘preventieve zorg’ in de verzekeringspolis aangegeven. Weet je niet zeker of jouw zorgverzekering het volgen van een reanimatiecursus vergoedt? Neem dan contact op met jouw zorgverzekeraar.

Meld je aan

Onze erkende kaderinstructeurs verzorgen de reanimatiecursus volgens de richtlijnen van De Nederlandse Reanimatieraad. Dat doen ze op een plezierige vakkundige manier. Reanimeren is niet moeilijk. Iedereen kan het leren. Elk hart verdient een reanimatiecursus. Meld je aan en wordt burgerhulpverlener! Je krijgt dan een melding via het oproepsysteem HarstslagNu wanneer iemand in de buurt een circulatiestilstand heeft. Jij kan dan beginnen met het reanimeren tot de ambulance arriveert. Help levens in jouw buurt te redden!