Skip to main content
Kinder-EHBO bij FAF Training

Kinder-EHBO

Kinderdagverblijf, school, gastouderbedrijf of recreatiebedrijf? Kinder-EHBO is dan een must. Kinderen zijn namelijk de wereld aan het ontdekken. Ze zijn nieuwsgierig, volop in ontwikkeling en herkennen vaak nog geen gevaar. Een ongeluk zit ‘m dan ook in een klein hoekje. Een bloedneus of gescheurde lip? Een geschaafde knie? Ook een speelrek is vaak getuige van een sterk staaltje acrobatiek en vele valpartijen. Dan is enkel een aai over de bol niet genoeg. Daarom verzorgen wij de ééndaagse cursus kinder-EHBO.

Als losstaande module van Het Oranje Kruis kun je de cursus kinder-EHBO op twee manieren volbrengen:

✓ Als extra module op je EHBO-diploma
✓ Als certificaat Kinder-EHBO. De cursus kinder-EHBO is speciaal bedoeld voor eerste hulp aan jonge kinderen, van baby tot en met puber. Deze cursus kinder-EHBO is wettelijk verplicht voor kinderdagverblijven en gastouders.

Maak een afspraak
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Uw vraag is leeg

Invalid Input

Belangrijk bij EHBO kinderen

In de eerste minuten na een ongeluk maakt het verlenen van eerste hulp een wezenlijk verschil. Daarom besteden we tijdens de opleiding kinder-EHBO extra aandacht aan de vitale functies van kinderen. Tijdens de kinder-EHBO-cursus gaan we dieper in op de meest voorkomende verwondingen en ziektebeelden. Een bloedneus, schaafwond, verstuiking of gebroken pols? Je leert het met de cursus kinder-EHBO. Ook passeren de minder vaak voorkomende situaties de revue. Bij EHBO voor kinderen wil je namelijk ook voorbereid zijn op noodsituaties. Zo bent u ook in het geval van nood klaar om te handelen.

Oefening en instructie

We oefenen het reanimeren van kinderen, geven u handvatten om snel in te kunnen grijpen bij een verstikking en geven u bovenal de kennis en het vertrouwen die nodig zijn om rust te bewaren in een situatie van nood. Wanneer je veel met kinderen werkt, weet je als geen ander hoe lastig het kan zijn om een kind in paniek weer tot kalmte te manen. Tijdens de kinder-EHBO-cursus leer je hoe je de rust bewaart en vanuit de kennis die je tijdens de cursus opdoet kunt handelen.

Kinder-EHBO-cursus
binnen een dag

Ook onze kinder-EHBO-cursus wordt gegeven volgens de richtlijnen van de erkende instanties. De opleiding kinder-EHBO wordt door erkende kaderinstructeurs verzorgd. Zij zijn speciaal opgeleid als Instructeur Eerste Hulp aan Kinderen. Onze kaderinstructeurs zijn erkend door Het Oranje Kruis, Het Rode Kruis en het NIBHV. De module kinder-EHBO is te volgen in slechts één dag. Na deze cursusdag weet je wat je moet als een kind iets overkomt.

Mogelijk op elke locatie

Cursisten zijn bij ons van harte welkom in ons modern uitgeruste trainingscentrum. De cursus kinder-EHBO liever op locatie volgen? Dat kan! In overleg komen onze instructeurs op school, op kinderdagverblijven en elke andere gewenste locatie.

✓ Kinder-EHBO-cursus op locatie
✓ Kinder-EHBO-cursus Den Bosch
✓ Kinder-EHBO-cursus Breda
✓ Kinder-EHBO-cursus Eindhoven
✓ Kinder-EHBO-cursus Tilburg