Code 95: Nascholing

Bent u bestuurder van een voertuig waarvoor u rijbewijs C1(E), C(E),e  D1(E) of D(E) nodig hebt? Dan verplicht de wetgever u om Code 95 te verkrijgen of te behouden. Dat is een aanduiding op uw rijbewijs, geplaatst achter één van bovenstaande voertuigcategorieën, welke is vereist voor alle beroepschauffeurs uit de EVA en beroepschauffeurs die in de EVA werken.

Verschillende manieren om nascholing voor Code 95 te volgen

Aangezien Code 95 vijf jaar geldig is, dient u binnen dit tijdsbestek te zorgen voor voldoende nascholing om Code 95 na die vijf jaar te kunnen verlengen. Hiervoor hoort u 35 uur totaal aan nascholing te volgen, waarvan minstens één praktijktraining. FAF-Training verzorgt diverse trainingen en cursussen waarmee u nascholingspunten voor Code 95 behaalt. Dit kan door het volgen van:

  • VCA Basis (7punten)
  • VCA VOL (7 punten)
  • BHV Basis (7 punten)
  • BHV Herhaling (7 punten)
  • Diverse, logistieke opleidingen (o.a. heftruck en hoogwerker)
  • Vakbekwaamheid vrachtautochauffeurs

Als u over voldoende nascholingspunten beschikt en aan alle voorwaarden voldoet, kunt u bij de gemeente uw Code 95 op het rijbewijs laten zetten.

Vragen over Code 95?

Er bestaan nogal wat regels omtrent Code 95. We kunnen ons daarom goed voorstellen dat u nog aanvullende vragen heeft. Wilt u weten of u Code 95 nodig heeft? Of bent u benieuwd of de activiteiten die u in het kader van nascholing hebt ondernomen voldoende zijn om uw Code 95 te verlengen? Neem dan contact met ons op. We informeren u graag vrijblijvend over de te nemen stappen voor het behalen dan wel behouden van Code 95.

 

Schrijf u nu in voor Code 95: Nascholing!

4 + 9 =