Code 95

Beroepschauffeurs op vrachtwagens en bussen uit de Europese Unie dienen te beschikken over de basiskwalificatie Code 95. Hetzelfde geldt voor beroepschauffeurs die in de Europese Unie werken. De kwalificatie Code 95 dient altijd op het rijbewijs bijgeschreven te worden. De aanduiding is vijf jaar geldig. Nadien dient de kwalificatie in de vorm van een verplichte nascholing Code 95 verlengd te worden. Samengevat, het enkel hebben van een groot rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) is niet voldoende.

Maak een afspraak

Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Uw vraag is leeg

Invalid Input

Code 95 wettelijk verplicht

De wetgever verplicht dus elke beroepschauffeur van bovenstaande categorie om Code 95 te verkrijgen en te behouden. Je herkent de aanduiding op het rijbewijs, geplaatst achter één van bovenstaande categorieën. Gelukkig zijn er verschillende manieren om nascholingspunten voor Code 95 te behalen.

Aangezien Code 95 vijf jaar geldig is, dient binnen dit tijdsbestek voor voldoende nascholing gezorgd te worden. Code 95 dient dus bínnen vijf jaar verlengd te worden. Als eis geldt een minimale nascholing van 35 uur, waarvan minstens één praktijktraining. FAF-Training verzorgt diverse trainingen en cursussen waar nascholingspunten voor Code 95 behaald kunnen worden:

✓ VCA Basis (7punten)
✓ VCA VOL (7 punten)
✓ BHV Basis (7 punten)
✓ BHV Herhaling (7 punten)
✓ Diverse logistieke opleidingen (o.a. heftruck en hoogwerker)
✓ Code 95 vakbekwaamheid vrachtautochauffeurs

Cursus code 95 in 1 week

Het is mogelijk om onze cursussen en trainingen in één week te volbrengen. Zodra er voldaan is aan de vereiste nascholingspunten inclusief de praktijktraining, is Code 95 veiliggesteld. Vervolgens kan de aanduiding op het rijbewijs bij de gemeente bijgeschreven worden.

Meer over Code 95

Wil je weten of je Code 95 nodig hebt? Benieuwd of de nascholingsactiviteiten die je al ondernomen hebt voldoende zijn om Code 95 te verlengen? Er bestaan nogal wat regels omtrent Code 95. We kunnen ons daarom goed voorstellen dat je nog aanvullende vragen hebt. Neem dus gerust contact met ons op. We informeren je graag vrijblijvend over de te nemen stappen voor het behalen respectievelijk behouden van Code 95.

✓ Code 95 Eindhoven
✓ Code 95 Den Bosch
✓ Code 95 Tilburg
✓ Code 95 Breda
Gekwalificeerde instructeurs
In company specialist
Modern trainingscentrum
Cursus op maat
  • Rijen
  • 0161 - 23 33 63
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij bellen je graag terug

Snel navigeren

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Invalid Input

Copyright © faf-training.nl | Website gerealiseerd door:
 Van Laarhoven Websites