VCA is dé norm in veilig, gezond en duurzaam werken en hoewel het volgen van de cursus niet wettelijk verplicht is, wordt het vaak wel als een basiseis gezien in de praktijk. Werkgevers verwachten van leidinggevenden en uitvoerders van risicovolle werkzaamheden dat ze hun werkzaamheden op veilige wijze uitvoeren en er op toezien dat andere medewerkers de veiligheidsvoorschriften opvolgen. Ga jij binnenkort het VCA-examen maken en wil je graag enkele tips die je helpen om het VCA-certificaat te halen? Dan ben je op het juiste adres, in dit blog lees je er meer over.
Het kan zijn dat jouw werkgever eist dat je het VCA Basis of zelfs VCA VOL-certificaat haalt.
Zowel de werknemer als werkgever heeft baat bij het succesvol afronden van het examen. Als werknemer ben je beter op de hoogte van veiligheidsrisico's en -voorschriften en bovendien kun je het behalen van je certificaat ook op je cv laten terugkeren. Een VCA-diploma is liefst tien jaar geldig, waardoor je er een lange tijd van kunt profiteren. Werkgevers willen graag dat werknemers het VCA-certificaat halen, omdat zij zich verantwoordelijk voelen en zijn voor de gezondheid van hun werknemers. Daarnaast kost een ongeluk de werkgever alleen maar een hoop geld. Daarom kiezen steeds meer werkgevers, gelukkig, voor een verplicht VCA-certificaat.
Waarschijnlijk wordt het VCA-examen niet het eerste examen dat je gaat maken. Net als bij alle andere examens geldt: een goede voorbereiding doet wonderen. Laat je niet verrassen door begrippen door deze vooraf goed door te nemen en steek voldoende tijd in het maken van oefenexamens. Neem contact op met FAF-Training als je meer wilt weten over het volgen van een VCA-cursus.
Copyright © faf-training.nl | Website gerealiseerd door:
Van Laarhoven Websites