Skip to main content
BHV-herhalingscursus

BHV-herhalingscursus

Voor bedrijfshulpverleners vormen BHV-taken geen dagelijkse routine. Ze handelen enkel als er een incident is. Vaardigheden moeten over het algemeen onverwacht en zonder tijdsverlies uitgevoerd worden. Met een BHV-herhalingscursus houden bedrijfshulpverleners hun vaardigheden op peil. Zo raken ze meer en meer vertrouwd met hun taken.

Regelmatig oefenen heeft dus meerdere voordelen. Tijdens een oefening krijg je ervaring in ontruimingsprocedures en loop je tegen dingen aan die anders kunnen. Zo kom je er tijdig achter of de ontruimingsprocedures en BHV-materialen op orde zijn. Dankzij onze BHV-herhalingscursus oefen je deze vaardigheden. De BHV-herhaling baseren we op de scenario’s die binnen je organisatie kunnen optreden. Op deze manier is een BHV-herhalingscursus maximaal effectief.

Maak een afspraak
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Uw vraag is leeg

Invalid Input

BHV-herhaling

Een BHV-herhaling kan op elke locatie naar keuze. Wij beschikken namelijk over meerdere mobiele trainingsunits met alle benodigde materialen. Natuurlijk is een BHV-herhaling ook in ons eigen, goed uitgeruste trainingscentrum in Rijen mogelijk. Wij zorgen dat het je aan niets ontbreekt. Ook voor de lunch wordt gezorgd. Op deze manier maken wij de HBV-herhalingscursussen niet alleen leerzaam, maar ook leuk.

Wettelijke verplichting

De BHV-herhalingscursus is bedoeld voor iedereen die zijn BHV-basisdiploma al heeft en deze moet verlengen. Een BHV-diploma kun je wettelijk enkel behouden, door het regelmatig volgen van een BHV-herhalingscursus.

Vuistregel is om jaarlijks een BHV-herhalingscursus te volgen. Zo wordt voorkomen dat eenmaal opgedane kennis snel wegzakt. Voor bedrijven waar sprake is van een hoog risico geldt het advies om dit frequenter te herhalen.

De BHV-herhalingscursus in de praktijk

Bedrijfshulpverleners zijn onmisbaar voor een veilige werkomgeving. Sterker nog, ze zijn van levensbelang. Om hun vaardigheden op peil te houden zijn periodieke praktijkoefeningen een must. Een BHV-herhalingscursus frist het geheugen op en daarmee de drie belangrijke hoofdtaken:

✓ verlenen van eerste hulp bij ongevallen
✓ brandbestrijding, brandbeperking en beperken van de gevolgen van ongevallen
✓ alarmeren en evacueren van alle aanwezigen in geval van nood

Bovenstaande taken mogen over meerdere bedrijfshulpverleners verdeeld worden. Of en hoe er een taakverdeling is, bepaalt de werkgever. Zaak is dat de BHV-opleiding aansluit bij de gekozen taakverdeling én bij de zogenoemde restrisico’s evenals de daaruit voortvloeiende scenario’s. Door een BHV-herhalingscursus blijft de BHV’er competent. Alleen op die manier ben je ervan verzekerd dat een bedrijfshulpverlener in noodsituaties adequaat kan handelen.

Neem contact op

FAF-Training volgt bewust de strenge richtlijnen en kwaliteitseisen van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV). Zo garanderen wij een actuele cursus met up-to-date lesmateriaal, gegeven door gecertificeerde en uiterst bekwame BHV-instructeurs. FAF-Training voldoet aan alle eisen die door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid worden gesteld. Dat geldt ook voor de verwerking van de afval- en blusstoffen. Heb je vragen over onze BHV-herhalingscursus? Neem gerust contact met ons op, we bespreken graag de mogelijkheden.