Skip to main content
BHV-cursus | Leerzaam en leuk | FAF-training

BHV-cursus

Als werkgever ben je verantwoordelijk voor je personeel. Mensen zijn kostbaar. Daar ben je zuinig op. Onze missie is om te zorgen voor de veiligheid van jouw werkomgeving. Dat doen we samen. Met mensen. We begeleiden je bij het vinden van de juiste BHV-cursus voor jouw mensen. Zo doen we samen waar we goed in zijn.

Onze BHV-cursussen en trainingen kennen een hoge slagingsgraad. Alle trainingen en cursussen zijn up-to-date en kunnen op elke locatie gevolgd worden. Onze filosofie is dat een cursus BHV vooral leerzaam en leuk dient te zijn.

Als erkend opleidingsinstituut van het NIBHV voldoet ons BHV-cursusaanbod aan de allerhoogste kwaliteitseisen van Nederland. Ook voldoen we als keurmerkopleider aan alle eisen van kwaliteitszorg, leeromgeving, voorzieningen, leskwaliteit, en toetsing.

Maak een afspraak
Invalid Input

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Uw vraag is leeg

Invalid Input

Verantwoord handelen bij calamiteiten

Elke organisatie is verplicht om bedrijfshulpverleners in dienst te hebben. Deze BHV’ers bieden hulp als er een incident bij uw bedrijf plaatsvindt. Zij zijn in staat om eerste hulp te verlenen bij ongevallen, kunnen brand beperken en bestrijden en beperken de gevolgen van ongevallen. In noodsituaties alarmeren en evacueren alle werknemers en bezoekers in het bedrijf. Hoeveel BHV’ers er op de werkvloer aanwezig moeten zijn is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte van het gebouw, het aantal aanwezigen en de ernst van de restrisico’s. Tijdens een BHV-cursus leren wij jouw werknemers om verantwoord te handelen bij calamiteiten. Hoe meer werknemers een cursus BHV gevolgd hebben, des te adequater er ingegrepen kan worden in een noodgeval.

BHV cursus: leerzaam en leuk

Bedrijfshulpverlening, brand- en arbeidsveiligheid zit in ons bloed. Als veiligheidsexpert zien we onszelf als kennisdeler in plaats van louter kennisgever. Het accent ligt dus bij onze BHV-cursus op ‘samen’. Bij een BHV-cursus gaan we dus samen met plezier aan de slag. Dat doen we met onze erkende en ervaren instructeurs. Doeners met passie voor hun vak. En dát voel je.

Onze trainingen en cursussen voldoen aan de hoogste graad van veiligheid. In ons modern trainingscentrum simuleren we levensechte scenario’s. Ook op locatie realiseren we die beleving. Dat doen we met behulp van professioneel materieel en materiaal. Wordt de BHV-cursus in ons trainingscentrum gevolgd? Dan zal het aan een geheel verzorgde lunch allerminst ontbreken.

Kosten BHV-cursus

Hoeveel een BHV-cursus kost is afhankelijk van het soort cursus die je werknemers gaan volgen. FAF-Training biedt namelijk verschillende soorten BHV-cursussen, die aansluiten op de situatie binnen uw bedrijf en het ervaringsniveau dat de verschillende cursisten hebben. Je investeert in de veiligheid van je werknemers door ze in te schrijven voor een BHV-cursus. Kosten die je maakt voor deze cursus vallen in het niet bij de schade die aangericht wordt door het gebrek aan adequaat handelen. Ook zijn de boetes voor de afwezigheid van een BHV’er niet mals, al is dat de laatste reden om je werknemers een BHV-cursus te laten volgen.

Soorten BHV cursus

Bij FAF-Training maken we onderscheid in vier cursussen. Welke cursus het meest geschikt is, is afhankelijk van het kennisniveau van je werknemers. Gaan ze voor de eerste keer de cursus volgen, hebben ze deze eerder al eens gevolgd of wil je specifieke werknemers laten opleiden om leiding te kunnen geven over een bhv-team? Bij ons vind je een passende cursus:

✓ BHV-basiscursus
✓ BHV-herhalingscursus
✓ BHV-ploegleider
✓ Ontruimingsoefening

Wij simuleren elke calamiteit

Om je werknemers optimaal voor te bereiden op de realiteit en scenario’s die zich kunnen afspelen bij calamiteiten, maken wij gebruik van simulaties van verschillende calamiteiten. Uiteraard maken we hierbij gebruik van calamiteiten die bij jouw bedrijf kunnen voorkomen. Tijdens de simulaties worden je werknemers voorbereid op wat er kan gebeuren bij onder andere een brand, een ongeluk met gereedschap en een hartstilstand. Wij maken hierbij gebruik van acteurs en geavanceerde technieken om de simulaties zo echt mogelijk te laten lijken. We leggen ook uit welke psychologische effecten een rol kunnen spelen op je werknemers tijdens een noodsituatie en hoe je als bhv’er hiermee omgaat.

Maatwerkcertificering

Om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de werkelijke situatie van je organisatie bieden we maatwerk. Dat doen we in samenwerking met het NIBHV. Maatwerkcertificering is mogelijk bij de certificering van de basisopleiding BHV, bij losse modules en bij herhaling van de opleiding. Wij bieden onze diensten aan in verschillende steden en kunnen onze cursus ook op locatie geven, om de trainbare situaties nog beter aan te laten sluiten op de realiteit.

✓ BHV-cursus op locatie
✓ BHV-cursus Den Bosch
✓ BHV-cursus Breda
✓ BHV-cursus Eindhoven
✓ BHV-cursus Tilburg