Heftruck-certificaat

Home Cursus & training Heftruck-certificaat

Veilig werken met de vorkheftruck VHT, reach-truck of meeneemheftruck

Indien je enige ervaring hebt met de besturing en bediening van een heftruck maar nog niet in het bezit bent van een heftruck certificaat, dan kom je in aanmerking voor de heftruck opleiding ‘Veilig werken met de vorkheftruck’.
Dit geldt ook voor de chauffeurs waarvan het heftruckcertificaat binnenkort verloopt of reeds verlopen is.

Waarom een heftruckcertificaat?

Juist met een VHT gebeuren nog steeds kleine of grotere ongelukken. Indien de bestuurder geen heftruck opleiding gevolgd heeft, kan dit veel problemen opleveren bij de arbeidsinspectie en hoge boetes opleveren.

Gedurende de heftruck opleiding leer je veilig te werken met een vorkheftruck en ben je in staat om het dagelijks onderhoud van de heftruck uit te voeren.

Na de opleiding doe je dezelfde dag een theorie- en praktijkexamen. Indien je dit met goed gevolg aflegt, krijg je van ons een veiligheidscertificaat dat 5 jaar geldig is.

Het theorie-examen toetst de basiskennis over materiaal en materieel, belading en belasting, techniek, veiligheid, ergonomie, wet- en regelgeving en milieu.

Tijdens het praktijkexamen rij je op één van de meest gangbare machines in een warehouse omgeving. Van de examinator krijg je opdrachten op het gebied van controle en onderhoud van de machine. Daarna kijkt hij in hoeverre je met de machines veilig diverse opdrachten kunt uitvoeren.

Cursusduur
1 dag inclusief examen voor heftruckcertificaat.

Een cursus bijwonen? Kijk in onze cursusagenda!