Code 95

Mogelijkheden voor behoud van vakbekwaamheid vrachtwagenchauffeurs:

Basisopleiding Bedrijfshulpverlening:
Deze opleiding duurt twee dagen en is geschikt voor 7 punten voor Code 95.

Herhaling Bedrijfshulpverlening:
Opleiding van één dag van 7.5 uur en is geschikt voor 7 punten voor Code 95.

Bedrijfshulpverleners (BHV’ers) zijn gewone werknemers.
Als er in het bedrijf echter iets gebeurt – er breekt brand uit, iemand bezeert zich of er is misschien wel een ontruiming nodig – dan zijn het BHV’ers die actie ondernemen. Zij weten wat er moet gebeuren als er brand is, of wat zij moeten doen als iemand flauwvalt.
Zij weten ook wat zij moeten doen als het gebouw ontruimd moet worden. In zo’n geval zorgen de bedrijfshulpverleners er samen voor dat de mensen zo rustig mogelijk, maar wel snel, het gebouw kunnen verlaten.

Bedrijfshulpverleners zijn opgeleid om binnen het bedrijf een voorpostfunctie te vervullen totdat de professionele hulpverleningsdiensten (politie, brandweer en ambulance) zijn gearriveerd. Zij nemen maatregelen om letsel en schade zoveel mogelijk te beperken.

VCA Basis

Opleiding van één dag van 7.5 uur en is geschikt voor 7 punten voor Code 95. VCA-certificatie is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met verhoogd risico in een risicovolle omgeving. Vaak gaat het om constructie- of onderhoudswerkzaamheden die plaatsvinden op bouwterreinen, in fabrieken en werkplaatsen en bij installaties.

De onderwerpen die aan bod komen omvatten o.a. Wet- en regelgeving, risico’s en ongevallen, gevaarlijke stoffen,
branden en explosies, besloten ruimten, machines en gereedschappen, tillen en hijsen, struikelen, uitglijden en vallen, werken op hoogte, elektriciteit, persoonlijke beschermingsmiddelen.

VCA VOL

Opleiding van anderhalve dag en is geschikt voor 7 punten voor Code 95. Leidinggevenden volgen in één keer zowel de basisveiligheid als het deel voor leidinggevenden.
Meerdere logistieke opleidingen zoals:
Cursus Veilig Werken met Hef-/ Reachtruck, Hoogwerker, Verreiker e.d.

Vakbekwaamheid vrachtwagenchauffeurs

Voor het behoud van de vakbekwaamheid (chauffeursdiploma) moet de chauffeur 35 uur bijscholing volgen. Verplichting is de module HNR / economisch rijden. Deze module bestaat uit 4,5 uur E-learning en 2,5 uur praktijktraining. Voorafgaand aan de praktijktraining krijgt de chauffeur 10 dagen van tevoren toegang tot de e-learning module.
Deze e-learning moet worden doorlopen door de chauffeur en als de praktijktraining is afgerond telt het geheel mee als 7 uur praktijktraining.

Een cursus bijwonen? Kijk in onze cursusagenda!