AED training

Home Cursus & training AED training

De Automatische Externe Defibrillator (AED) is een automatische defibrillator die gemaakt is voor gebruik door (bijna) leken.

In geval van een plotselinge hartstilstand is de AED het meest effectieve instrument bij hulpverlening. Een snelle alarmering, reanimatie, defibrillatie en professionele hulp vergroten de overlevingskans van een slachtoffer.

FAF-Training biedt een cursus AED/reanimatie aan volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad. Een specifieke vooropleiding is niet vereist.

FAF_16
AED1

Tijdens de training AED/reanimatie leert u hoe u een hartstilstand herkent, welke handelingen u als eerste uitvoert en, indien geen AED aanwezig is, hoelang u moet blijven reanimeren.
U leert medische vaardigheden waarmee u de vitale levensfuncties van een slachtoffer kunt controleren en veilig stellen.
U oefent reanimatievaardigheden (hartmassage en mond-op mondbeademing) en het deskundig en verantwoord defibrilleren via een AED.

Voor het up-to-date houden van uw kennis en vaardigheden en voor het behoud van de geldigheid van uw certificaat dient jaarlijks een herhalingscursus te worden gevolgd.

Een cursus bijwonen? Kijk in onze cursusagenda!